Átadtuk a környezetvédelmi rajzpályázat díjait

A Holcim Magyarország Kft. stratégiai célkitűzése, hogy 2040-re elérje a nettó karbonsemleges működést és népszerűsítse a zöld gondolkodást. Ezzel összhangban hirdette meg 2023 decemberében környezetvédelmi rajzpályázatát.

A rajzpályázat célja az volt, hogy ösztönözze a 18 év alattiak környezettudatos, zöld gondolkodását. A felhívásra több, mint 300 pályamű érkezett, 9 település 30 nevelési-oktatási intézményéből, melyek közül a legjobbaknak adta át a díjakat a mai napon Hoffmann Tamás, a Holcim Magyarország Kft. Ügyvezető igazgatója.

Az eseményen a díjazottak és családtagjaik vettek részt. A beérkezett pályamunkákból összesen 13, 1., 2. és 3. helyezett és 14 különdíjazott vehette át a Holcim ajándékcsomagot és oklevelet. Az ünnepélyes díjátadót követően egy rövid gyárlátogatás során minden résztvevő megtekinthette az 1-3. helyezettek rajzait, melyek a Királyegyházi Cementgyár területén egy éven keresztül lesznek kiállítva.

A pályázat keretében a nyertes pályázók intézményei 1 300 000 forintos összdíjazásban részesültek. Az intézmények a támogatást környezetvédelmi vagy egészségmegőrzési projektek megvalósítására használhatják fel.

Díjazott rajzok