Elültették a fákat a Holcim környezetvédelmi rajzpályázat nyerteseivel

A Holcim Magyarország Kft. elkötelezett a környezettudatos gondolkodás és a fenntartható jövő elősegítése mellett, melynek letéteményesei a fiatal generáció képviselői. Ezért hirdette meg 2023 őszén környezetvédelmi rajzpályázatát, melyre több, mint 300 pályamű érkezett, 9 Baranya vármegyei település 30 nevelési-oktatási intézményéből. A nyertesek – többek között – faültetésben részesültek, melyekre most került sor. 

A beérkezett alkotásokat 4 kategóriában díjazták: az első 3 helyezett gyermek nevelési-oktatási intézménye pénzjutalomban részesült, összesen mintegy 1.300.000 Ft értékben, melyet környezetvédelmi, vagy egészségmegőrzési célok megvalósulására fordíthattak. A díjazást elért diákok a munkájukat elismerő oklevélben és Holcim ajándékcsomagban részesültek. Az 1-3. helyezést elért alkotásokat a Holcim a Királyegyházi Cementgyár területén állította ki, ahol egy éven keresztül, a következő rajzpályázat eredményhirdetéséig tekinthetők meg. 

Az 1. helyezett diákok nevelési-oktatási intézménye részére pedig faültetést ajándékozott a vállalat. Az emlékfák elültetésére június elején, a Környezetvédelmi Világnaphoz kapcsolódóan – és a kedvező időjárási feltételekhez igazodva – került sor. 2024. június 6-án Görcsönyben, a helyi általános iskolában, valamint Királyegyházán az óvodában; június 7-én pedig Székelyszabaron a település közterületén ültették el a fákat. Az eseményen a nyertes gyermekek és diáktársaik, az intézmények vezetősége, valamint a Holcim Magyarország Kft. képviselői vettek részt.

Sajtóközlemény