Kihirdették a Holcim Awards idei, fenntartható építészeti pályázatának nyerteseit

A Holcim Awards a fenntartható építészetért a világ legjelentősebb fenntartható építészeti, tervezői versenye. Az idei évben összesen 1 millió dollár értékben támogatott olyan építészeti projekteket, amelyek hozzájárulnak az építőipar környezettudatosabbá és fenntarthatóbbá válásához.

Az idei pályázati kiírásra 114 országból, 2380 regisztráció érkezett, melyekből a nemzetközi szakmai zsűri annak az ötnek ítélte oda a legrangosabb, Holcim Awards Gold elismerést, amelyek kiemelkedően járultak hozzá a helyi fenntartható fejlődéshez. A nyertes pályaműveknél az adaptív újrahasznosítást, az alapanyagok körforgását, a részvételen alapuló tervezést és a kooperatív üzleti modell-alapú megközelítést ismerték el. Emellett további 15 pályázatot is elismerésben részesítettek, amelyek a fenntartható, épített környezet változatos, innovatív és megvalósítható megközelítésén alapultak.

Az európai régióban díjazott projektek Madridban, Londonban és Berlinben valósultak meg. A szakmai zsűri külön díjában egy svájci fenntartható építészeti projekt részesült.

A kategóriánkénti győzteseket a Holcim Awards hivatalos oldalán lehet megtekinteni: