MUNKAVÁLLALÓI ÉRTÉKEINK

Az egészség-, munka- és környezetvédelem központi szerepet kap a cég filozófiájában, ahol a munkavállalók jóléte és biztonsága elsődleges. Tudjon meg többet a Holcim Magyarország Kft. munkavállalói és vállalati értékeiről, tovább olvassva.

A Holcim célja egy fenntartható világ építése. Emiatt stratégia prioritás számunkra a környezetvédelem, a környezettudatos szemlélet kialakítása. Hisszük, hogy csak közös erővel valósíthatjuk meg az iparágunk dekarbonizációját.

Ezt a célt szolgálja az anyavállaltunk által életre hívott Office Goes Green kampány, amelyhez a tavalyi évben csatlakoztunk és amely a zöldebb irodai és üzemi működésünk megvalósítását tűzte ki célul – többek között a digitális megoldások minél szélesebb körű alkalmazásával.

Fontosnak tartjuk, hogy mind munkavállalói, mind a külső érintett szervezett rendezvényeinket a fenntarthatóság jegyében és szellemiségében rendezzük meg.

Ezen felül a munkavállalóink számára heti rendszerességgel összeállított Zöld Csütörtök hírleveleinkben gyakorlati tippeket, tanácsokat nyújtunk a környezettudatos élethez. Az ebben foglaltakat Zöld Tippek formájában a szélesebb közönséggel is megosztjuk Facebook oldalunkon. Tesszük mindezt a zöld gondolkodás népszerűsítése érdekében, egy fenntarthatóbb jövőért. 

Sikerünk záloga munkavállalóink szakmai elhivatottságában és folyamatos fejlődésében rejlik. 

A Holcim Cégcsoport globálisan 60 000 főt foglalkoztat, és mi, a Holcim Magyarország Kft. is részesei vagyunk azoknak a szakmai sikereknek, szellemiségnek és vállalati értékeknek, amelyek a Holcim égisze alatt érvényesülnek.

A szakmai és a személyes fejlődést elősegítő, hazai és nemzetközi képzésekkel, tréningekkel segítjük munkavállalóinkat, hogy kiteljesedjenek a karrierjükben. 

Mi, a Holcim Királyegyházi Cementgyárban és Bükkösdi Kőbányában összetartó csapatként támogatjuk egymást. A körülöttünk folyamatosan változó világ kihívásaira agilisen és innovatív szemlélettel reagálunk, hogy minden lehetőségből a legjobb megoldások szülessenek.

Open-office kultúránk és nyílt, kétirányú kommunikációnk lehetővé teszi, hogy a vállalat különböző területein dolgozók is megismerjék egymást, egy sokszínű munkavállalói közösségben valósíthassák meg önmagukat, és kibontakoztathassák ki legjobb képességeiket. 

A Holcim Magyarország Kft. számára kiemelt ügy a helyi közösségek támogatása, fejlesztése, ezért a közelünkben lévő településekkel együttműködésben, a térség életminőségének és a közösségi élet fejlesztésének érdekében teszünk lépéseket. 

A Holcim Közösségi Érték Program keretében immár 4 éve támogatjuk a helyi fejlesztő ötleteket és közösségépítő programokat. 

Emberek és közösségek

Emellett munkavállalóink 2011 óta közel 6000 órát töltöttek önkéntes munkával, hogy segítsenek a helyi közösségeknek, pl. raklapbútorok készítésével, fák ültetésével, szemétszedéssel, kórházi festéssel, állatmenhelyeken segítségnyújtással, vagy jótékonysági adományokkal. 

Tudjuk, hogy az egyén igazán egy közösségben teljesedhet ki. A Holcim Magyarország Kft.-nél közel 150-en dolgozunk nap mint nap azért, hogy az épített környezetünk minél fenntarthatóbb legyen. A közös munka tökéletes összhangban valósul meg.

A Holcimnál globálisan 70 000, különböző hátterű, kultúrájú és szaktudású munkavállaló dolgozik elfogadó munkakultúrájú környezetben és mi Magyarországon is hiszünk a sokszínűség erejében. A nálunk dolgozó munkatársak – legyen szó fizikai, vagy szellemi területről – ismerik és elfogadják egymás eltérő életútját, gondolkodásmódját és tisztelik egymásban az embert.

Büszkék vagyunk rá, hogy vállaltunknál az építőipari szektor képviselőihez képest kiemelkedő a női munkavállalók aránya. Támogatjuk a gyermekvállalás után visszatérő nőket karrierútjuk építésében éppúgy, mint a munka és magánélet egyensúlyának fenntartásában.

Az egészség-, munka és környezetvédelem az egyénnel kezdődik. Ezért odafigyelünk a saját és a velünk együtt dolgozók egészségére, támogatjuk az egészséges életmódot és mindent megteszünk, hogy biztonságos munkakörülményeket teremtsünk munkavállalóink számára.

Ösztönözzük munkavállalóink egészséges életmódjának kialakítását, fenntartását. Ennek érdekében a béren kívüli juttatások között számos, az egészséges életmódhoz kapcsolódó elemet biztosítunk munkavállalóink számára (pl.: szűrővizsgálat, well-beinget támogató programok, napi friss gyümölcs stb.). Továbbá az aktív életmód jegyében évről-évre meghirdetjük az „Együtt az Egészségünkért” pontgyűjtő kampányunkat, és részt veszünk sporteseményeken.

A vállalat teljes működése során célunk a balesetmentes munkakörnyezet kialakítására és fenntartására, valamint szigorú előírásokkal minimalizáljuk a munkavégzés kockázatait.