Újrahasznosítás - Geocycle

A Holcim Magyarország Kft. a Holcim Csoport tagjaként, összhangban a vállalatcsoport nemzetközi célkitűzéseivel, 2030-ra árbevétele egyharmadát olyan megoldásokból szeretné generálni, amelyek javítják a fenntarthatósági teljesítményt és amelyek által zöldebbé válhat a hazai építőipar. A körforgásos gazdaság megvalósítása mind a helyi vállalat, mind a nemzetközi cégcsoport számára kiemelten fontos, ezért hívták életre a Geocycle márkanevet, amely a cég hulladékhasznosítási üzletágát foglalja magában. 

A Királyegyházi Cementgyár megalakulás óta több mint 4,5 milliárd forint értékben hajtottunk végre környezetvédelmi beruházásokat. Ennek köszönhetően üzemünk a teljes kapacitáson történő működése során akár a teljes Baranya vármegyei lakosság által termelt hulladéknak megfelelő mennyiségű válogatott háztartási, ipari és mezőgazdasági hulladéktól tudja éves szinten mentesíteni a környezetet.  

Mindehhez a fosszilis tüzelőanyagokat immáron 90%-ban váltjuk ki másodlagos tüzelőanyagokkal, amely eredményeként a 2011-es indulásunkhoz képest immáron több mint 45%-kal csökkent - az amúgy is határérték alatti -  nettó CO2 kibocsátásunk 1 tonna cementkötésű termékre vetítve. 

A szigorú ellenőrzésnek és a zárt technológiának köszönhetően az újrahasznosítás mellett kiváló minőségű, környezettudatos cementtermékeket tudunk előállítani. Mindemellett a fenntarthatóságot előtérbe helyező szemléletmóddal hosszú távon fenntartható és élhető jövőt biztosíthatunk a jövő generációi számára. 

Eredményeink: 

  • Több mint 4,5 milliárd Ft értékben megvalósított környezetvédelmi beruházások a Királyegyházi Cementgyárban. 
  • több mint 45 %-kal csökkent a nettó CO2 kibocsátásunk 1 tonna cementkötésű termékre vonatkozóan az elmúlt 11 évben
  • 2022-ben mintegy 90%-ban lett kiváltva a fosszilis tüzelőanyagok mennyisége együttégetésre szánt hulladékkal (AF) 

További információ

Geocycle Animation Video with Subtitles