CEMENT

MOL Campus (Budapest)

A budapesti Kopaszi-gáton megvalósuló MOL székház nagyszabású beruházási projektjéhez több mint 19 000 tonna kiváló minőségű, nagy stabilitást biztosító Holcim cementet használtak fel. Holcim Magyarország Kft. által gyártott CEM II/A-S 42,5 R és CEM III/A 32,5 R-MSR típusú cementek folyamatos szállítását a FRISSBETON Kft. és a Betonpartner Magyarország Kft. biztosította.

Pécsi Vásárcsarnok

Az új Pécsi Vásárcsarnok építtetője is elkötelezett volt a zöld megoldások iránt. Ezért az új, impozáns épület alapozási munkáihoz a Holcim Királyegyházi Cementgyárának egyik legkisebb szén-dioxid lábnyommal rendelkező cementjét, a CEM III/A 32,5 R-MSR típusú termékét is felhasználták.

ELI Lézeres Kutatóközpont (Szeged)

A projekt több szempontból is kihívást jelentett a tervezőknek, a kivitelezőknek és a beszállítóknak. A vasbetonból készített sugárvédelmi falakhoz, a stabilitást biztosító beton cölöpökhöz és a padlólemezhez különböző tulajdonságokkal bíró cementtermékekre volt szükség. Így a szerkezetépítéshez CEM II/B-S 42,5 N, a cölöpözéshez CEM III/A 32,5 R-MSR, a sugárvédelmi falakhoz pedig CEM III/B 32,5 N-LH/SR típusú Holcim terméket használtak.

Termékportfóliónk 

A Holcim Cégcsoport világelső az innovatív és fenntartható építési megoldások terén. 

A Királyegyházi Cementgyárban kiváló minőségű, széles körben felhasználható, szerkezeti és mélyépítési megoldások kivitelezésére egyaránt alkalmas cementtermékek készülnek, amelyek ömlesztett és két termék esetén zsákos formában is elérhetőek. A gyártás során kiemelt figyelmet fordítunk a fenntarthatóságra, ennek érdekében a fosszilis tüzelőanyagok nagy részét alternatív tüzelőanyagokkal helyettesítjük, a bánya és a gyár közötti szállítás pedig vasúton történik.

Mi a cement? 

A cement egy olyan mesterségesen előállított szürke por, ami égetett mészkőből és agyagból készül, és hidraulikus tulajdonságokkal rendelkezik. 

A cementet vízzel keverve, kémiai reakció lép fel, és a keverék megkeményedik. Így a cement kötőanyagként szolgál, amelyet homokkal, kaviccsal és adalékanyagokkal együtt dolgoznak fel, hogy betont - korunk legfontosabb építőanyagát és a világ 2. leggyakrabban használt anyagát képezzék.