Díjaink

Büszkék vagyunk rá, hogy a Királyegyházi Cementgyár 2011-es indulása óta mára számos díjjal ismerték el tevékenységünket – környezetvédelem, építészet, CSR, szolgáltatás és a munkáltatói márka területén. 

Építőipari Nívódíj  

Az Építőipari Mesterdíj Alapítvány az Ipari és Energetikai Létesítmény kategóriában Építőipari Nívódíjjal tüntette ki a Királyegyházi Cementgyár építészetileg is látványos épületét, ami megjelenése mellett a legmodernebb, környezetbarát technológiát alkalmazva, innovatív és energiahatékony épületként működik.  

CSR Hungary Díj 

A „közös ügyek – közös felelősség” kategóriában 2013-ban CSR Hungary díjat nyert vállalatunk. Az elismerést vállalatunknak a helyi közösségek fejlődését elősegítő társadalmi és gazdasági tevékenységéért ítélték oda. 

Környezetvédelmi Díj 

A Baranya Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége ítélte meg számunkra a Baranya Vármegyei Környezetvédelmi Díjat kiemelkedő környezettudatos működésünkért, a megye környezetvédelmi helyzetének javításáért, valamint új, környezetbarát technológiák alkalmazásáért. 

Árufuvarozási Depó Díj 

A Királyegyházi Cementgyár és a hozzá tartozó Bükkösdi Kőbánya vasúti üzeme az év legjobb árufuvarozási depója díjat nyerte el Londonban, az Európai Vasúti Kongresszuson. Az elismerés a zöldmezős jelleg mellett, a környezetvédelmet szem előtt tartó gyártási technológiát, a munkahelyteremtést és a környezetkímélő vasúti fuvarozás alkalmazását is elismerte.  

 

Ingatlanfejlesztési Nívódíj 

A Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton a Magyar Ingatlanszövetség Különdíjával ismerték el a Királyegyházi Cementgyárat. Ezzel a díjjal cégünk a FIABCI WORLD PRIX D`EXCELLENCE nemzetközi ingatlanfejlesztési nívódíj pályázatra is bejutott.  

Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj 

A párizsi székhelyű Nemzetközi Ingatlanszövetség, a FIABCI által megszervezett 25. World Prix d'Excellence verseny ipari létesítmények kategóriájában a Királyegyházi Cementgyárat választották a legkiválóbbnak. (A pályázat 20 ország legsikeresebb ingatlanfejlesztéseit díjazta 2017-en.) 

Magyar Termék Nagydíj és Klímabarát különdíj  

A magyar termék nagydíj a tanúsított minőség európai útlevele. Elnyerése szigorú követelményekre épül: a Királyegyházi Cementgyár magas minőségű cementtermékeivel és kapcsolódó, ügyfélközpontú szolgáltatásaival érdemelte ki az elismerést. 

Üzleti etikai díj  

Az üzleti etikus magatartást, gondolkodásmódot elismerő Üzleti Etikai Díj fontos elismerés számunkra, mivel az etikus üzleti magatartás az egyik alapja a felelős gondolkodásnak és a fenntartható fejlődésnek, amelyeket alapvető értékünknek tekintünk a teljes vállalati működést érintően. 

Business Superbrands  

A vállalatunkat szakmai tevékenységünkért Business Superbrands elismerésben részesítették. A Superbrands a világ legjelentősebb márkaértékelési rendszere, az elismerést az üzleti szektor (B2B) márkáinak legkiválóbbjai kapják meg minden évben. 

Energiahatékony Vállalat Díj 

A vállalatunk környezetvédelem és a körkörös gazdaság megvalósítása érdekében tett intézkedéseit Energiahatékony Vállalat Díjjal ismerték el.  

Év felelős foglalkoztatója díj 

2020-ban vállalatunk elnyerte az Év felelős foglalkoztatója díjat. Az OFA Nonprofit Kft. által meghirdetett, „Az Év Felelős Foglalkoztatója” pályázat célja, hogy megismerje és elismerje azon hazai munkáltatókat, akik munkavállalóikat kiemelt értékként kezelik. 

Év felelős foglalkoztatója díj 

A vállalatunk immár 2. alkalommal részesült az elismerésben. Felelős foglalkoztatóként fontos számunkra, hogy egy kiszámítható, stabil és hosszú távon fenntartható munkahelyet biztosítsunk munkavállalóink számára. Ez irányú elköteleződésünkkel és jó gyakorlatainkkal hozzájárulunk a helyi közösségek fejlődéséhez éppúgy, mint a nálunk dolgozó munkatársak elégedettségéhez.  

Kiemelkedő Társadalmi szerepvállalásért díj 

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Baranya Vármegyei Szervezete a vállalatunknak ítélte oda a Kiemelkedő Társadalmi szerepvállalásért díjat. A Közösségi Érték Program keretében 2021-ben több mint 30 projektet támogattunk, közel 8 millió forintértékben. Munkavállalóink több mint 40%-a vett részt önkéntes tevékenységben és összesen több mint 420 órában végeztek önkéntes munkát, a helyi közösségekért. 

Greengage - A Zöld elkötelezettség díj 

Büszkék vagyunk rá, hogy fenntarthatósági tevékenységünket Greengage - A Zöld elkötelezettség díjával ismerték el. Környezetvédelmi beruházásaink, fenntartható működésünk, innovatív gyártási folyamataink, valamint a fenntartható gondolkodás népszerűsítésére tett erőfeszítéseink elismeréseként Zöld elkötelezettség elismerésben részesültünk. Ez a díj megerősít minket abban, hogy továbbra is folytassuk szemléletformáló programjainkat és tevékenységünket egy fenntarthatóbb jövő megvalósítása érdekében. 

Baranya Vármegyei Környezetvédelmi díj  

A vállalatunk stratégiai célja a környezettudatos és fenntartható működés, amelyért minden nap aktívan teszünk. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a fenntarthatóság érdekében tett lépéseinket ismerte el a Baranya Vármegyei Környezetvédelmi díjjal. 

Marketing Diamond díj 

Marketing Diamond díjban részesült fennállásunk 10. centenárumi évében készült podcast beszélgetéssorozatunk, amelyben munkavállalóinkkal beszélgettünk a gyár indulásáról, szakmai fejlődésükről és a munkavállalói közösségünkről. A szakmai zsűri az "Innovatív tartalomgyártás egy hagyományos iparágban" kategóriában díjazta tevékenységünket.  

Adásaink a Holcim betON podcast csatornán hallgathatók! 

Greengage - A Zöld elkötelezettség díj 

Az idei évben a Greengage - A Zöld elkötelezettség díjra, két projektünkkel is pályázatunk:

  • a környezetbarát, ECOPlanet cementtermékünk Special mention elismerésben részesült, míg
  • a Holcim Magyarország Kft. fenntarthatósági kommunikációja, amelynek keretében mind munkavállalóink, mind a körülöttünk élők zöld szemléletformálását ösztönözzük, elismerő oklevelet kapott.

Effekt 2030 - Az ESG megoldások díja

Az "Effekt 2030 - Az ESG megoldások díja" elismerést azok a vállalatok kapják, amelyek környezeti, társadalmi és vállalatirányítási megoldásaikkal, kezdeményezéseikkel, valódi változásokat, hatást érnek el, utat mutatnak és jó példával szolgálnak az ESG egyes területein.

Büszkék vagyunk rá, hogy a Holcim Közösségi Érték Programunk a "Mindenki társadalma" kategóriában II. helyezést ért el, ezzel is megerősítve programunk fontosságát, létjogosultságát és társadalmi hatását.