Ecoplanet

ECOPlanet - A fenntartható építés alapja 

Az építőipar egyik legnagyobb kihívása a környezettudatos működés megvalósítása, valamint olyan új építőipari alapanyagok előállítása, amelyek mind összetételükben, mind pedig az előállítás során környezettudatosan, vagyis a környezet megóvása mellett valósulnak meg. A Holcim Magyarország Kft. fenntarthatósági célkitűzéseinek egyik fontos lépéseként, hosszas kutatómunkát követően, hozta létre zöld termék portfólióját.  

A hosszú távon fenntartható, környezettudatos építkezések megvalósítása érdekében tavaly, elsőként vezettük be a hazai piacra zöld cementtermékünket, az ECOPlanet-et (szabványos megnevezés: CEM II/B-LL 32,5 R).  

Az ECOPlanet cement előállítása során legalább 30%-kal alacsonyabb karbonlábnyom értékek mellett, egy kompromisszumok nélküli termék került a hazai piacra. A termék legfontosabb környezettudatos tulajdonsága, hogy a fajlagos, azaz 1 tonna cementre jutó nettó CO2-kibocsátása 30%-kal alacsonyabb, mint a hasonló eljárással gyártott CEM I 42,5 R terméké. És ami nagyon fontos, hogy mindez minőségi kompromisszumok nélkül. Az ECOPlanet kiválóan alkalmas az általános ház körüli munkák, beltéri betonozás, valamint talajstabilizációs feladatok megvalósítására. 

EcoPlanet termékeink