Lezárult a Holcim környezetvédelmi rajzpályázata


A Holcim Magyarország Kft. által 2023 decemberében meghirdetett környezetvédelmi rajzpályázattal a 18 év alatti gyermekeket ösztönöztük környezetvédelmi témájú alkotások elkészítésére. A pályázat célja az volt, hogy vállalatunk fenntarthatósági célkitűzéseivel összhangban felhívjuk a fiatal generáció figyelmét a környezetvédelem fontosságára.

A pályázat népszerűségét jól mutatja, hogy 9 környékbeli település összesen 23 iskolájából és 7 óvodájából érkeztek igen színvonalas és sokszínű megközelítést tükröző pályaművek a felhívásunkra.
A pályázat kiírásához képest a pályázatokat elbíráló zsűri végül 3 kategóriában értékelte a pályázatokat: óvoda, valamint általános iskola alsó és felső tagozat. A beérkezett több, mint 300 pályázatból összesen 13 helyezett és 14 különdíjazott pályamunkát választott ki a Holcim Magyarország Kft. munkavállalóiból álló zsűri. A kiválasztott rajzokat készítő gyermekek Holcim ajándékcsomagot és oklevelet kapnak. A helyezett pályaműveket készítő gyermekek oktatási-nevelési intézményei a pályázatban meghatározottak alapján, együttesen mintegy 1,3 millió forint támogatásban részesülnek, amelyet az intézmények a pályázat benyújtásakor megjelölt környezetvédelmi, vagy egészségmegőrzési célokra használhatnak fel. Fontos megemlíteni, hogy a megosztott díjak (holtverseny) esetében – a két célterület: a környezet-, és egészségvédelem fontosságát szem előtt tartva – megosztott pénzdíj helyett, teljes összeggel jutalmaztuk a legjobbnak ítélt alkotásokat.

 

 

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett pályázatunkon!

Akik elismerésben részesültek, azokkal március 31-ig e-mailben vagy telefonon felvesszük a kapcsolatot a díjak átvétele kapcsán.

Akik most nem nyertek, azok visszakaphatják pályaműveiket. Ehhez kérjük, hogy vegyék fel velünk a kapcsolatot az anettzsofia.szel.ext@holcim.com e-mail címen! Őket arra biztatjuk, hogy gondolkodjanak továbbra is zölden és figyeljék a jövőben is pályázati kiírásainkat.