Beton arcai kiállítás nyílik Pécsett, a Holcim támogatásával

2023. szeptember 8-án, Pécsen, a Nick Galériában, immár nyolcadik alkalommal, nyílik meg a "Beton arcai" kiállítás, amelynek kiemelt támogatója a Holcim Magyarország Kft..

Az idei kiállítás témája az "Industrial Silence", ami a mindennapokban jelenlévő ipari és információs zajra adott személyes utakról és válaszokról szól.

A művészi önkifejezés eszközéül választott alapanyaguk, a beton, rendkívül változatos formában jelenik meg alkotásaikban. A kiállításon szereplő művészek mindegyike hosszú évek óta keresi a betonban rejlő lehetőségeket. A bemutatásra kerülő művek technológiája, az öntött betontól a karbonszál erősítésű betonig széles spektrumot ölel fel. Az anyag megmunkálása során igen magas szintű kutatói munkára volt szükség és teljes önreflexióra, elmélyülésre késztette az alkotókat, akik az alkotás folyamata közben maguk is megtapasztalhatták a belső csendet.

A kiállításra látogatók a beton igazi metamorfózisát láthatják öt művész: Csurgai Ferenc, szobrászművész, György Kata, képzőművész, Kiss Anna, festőművész, Nagy Zsófia Magdolna, képzőművész és Veres Balázs, szobrászművész beton alkotásaiban, melyek egyben lélek/képmások is.

A kiállítás kurátora: Veres Balázs szobrászművész
A kiállítást megnyitja: Kuti László szobrászművész

Az esemény zenei hátterét Lex_EL DJ, producer biztosítja, aki az idei évi Zeneszüret Fesztivál tematikája köré építi fel az estét.

A kiállítás 2023. szeptember 8. és 2023. október 8. között a Nick Galéria nyitvatartási idejében, díjmentesen tekinthető meg.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!