Rekord részvétellel zárult a Holcim Közösségi Érték Program pályázati ciklusa

A Holcim Közösségi Érték Program legutóbbi kiírására minden eddiginél több és magas színvonalú pályázat érkezett, amelyek közül a bíráló Társadalmi Tanács 11 projektet több, mint 5 millió forint értékű támogatásban.

A Holcim Közösségi Érték Program (röviden: KÉP) pályázatunk célja a helyi közösségek fejlesztése és támogatása. A program 2018-as indulása óta 15 településen, közel 40 millió Forint értékben, mintegy 130 közösségépítő, közösségfejlesztő program valósulhatott már meg. A most benyújtott pályázatok között az infrastruktúra fejlesztések, beruházások és közösségi terek fejlesztésére irányuló pályaművek voltak túlsúlyban. Az elbírálás során fontos szempont volt a projektek hosszú távú hatása és fenntarthatósága, valamint, hogy minél szélesebb közönség, közösség bevonásával valósulhassanak meg. A nyertes pályázati projektek 8 településen valósulhatnak meg, az év első félévében.

Örömmel látjuk, hogy a Közösségi Érték Program fennállása óta évről-évre egyre többen érdeklődnek a pályázatunk iránt, ami nemcsak a pályázatok számának növekedésében, de a pályamunkák kidolgozottságában, tartalmában is mérhető. Külön öröm számunkra, hogy egyre többen pályáznak a helyi közösségek oktatási intézményei közül, hiszen a Holcim Magyarország Kft. kiemelt figyelmet fordít a fiatal generáció képzésére, az oktatás minőségének emelésére és a szemléletformálására, hiszen ők a jövőnk letéteményesei.” - nyilatkozta Turbéki Judit, a Holcim Magyarország Kft. Kommunikációs vezetője.

A Közösségi Érték Program új pályázati időszakát 2024. tavaszán hirdetjük meg, amelyről friss információk a www.holcim.hu weboldalunkon lesznek elérhetők.

További információ